Ríbezľovo-čučoriedkový krém z ricotty

Tento dezert vznikol prakticky za chvíľku a z toho, čo sme potrebovali minúť. To najlepšie z kuchyne je improvizácia a navyše bez cukru a zo samých zdravých dobrôt. Napríklad taká ricotta, čerstvý taliansky syr, ktorý má mnoho nutričných hodnôt. Vyrába sa zo srvátky, je bohatá na proteíny s vysokou biologickou hodnotou, vápnik, vitamíny a má nízke množstvo tuku a kalórií.

Ríbezľovo-čučoriedkový krém z ricotty (6 porcií):

  • 1 balenie ricotty,
  • 200ml smotany na šľahanie,
  • hrsť ríbezlí a čučoriedok + na ozdobu,
  • 1-2 PL medu,
  • 1 balenie cukrárskych piškót (savoiardi),
  • 100ml kávy,
  • 2PL amaretta.

Zo smotany vyšľaháme mixérom šľahačku, ale ak chcete naozaj nízkokalorický dezert, použite napr. len dvojitú dávku ricotty. Pokračujeme, do vyššej nádoby nasypeme ríbezle a čučoriedky, pridáme ricottu a rozmixujeme. Zmes spolu s lyžicou medu zašľaháme do šľahačky.

Uvarenú kávu nalejeme do hlbokého taniera, pridáme amaretto a namáčame dlhé piškóty. Poukladáme ich do šiestich misiek, nalejeme krém a ozdobíme lesnými plodmi.

IMG_20170716_143559[1]

Bon appetit!

Reklamy

2 thoughts on “Ríbezľovo-čučoriedkový krém z ricotty

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s