Svieža jahodová torta bez pridaného cukru

Milujem tento typ zákuskov. Je svieži, jemný, ovocný a môže byť aj zdravý. Navyše príprava je jednoduchá, treba len rátať s niekoľkými hodinami na stuhnutie. A každá návšteva ho ocení 😉

  • 250g sušienok (používam karamelové Lotus + piškóty),
  • 120g roztopeného masla,
  • 250ml smotany na šľahanie,
  • 1 stužovač šľahačky,
  • 250g mascarpone,
  • 1 potravinárska želatina,
  • 1 PL medu,
  • ovocie.

Najprv si rozmixujem sušienky a piškóty v mixéry, vysypem do misky a pridám k nim rozpustené maslo. Okrúhlu formu potriem maslom a strúhaným kokosom. Sušienkovú zmes vysypem do formy a rukou popritláčam.

Vyšľahám si šľahačku so stužovačom a potom postupne pridám aj mascarpone a spolu vyšľahám. Do tejto časti som nepridala žiadny cukor, pretože mascarpone nie je kyslé ako napr. tvaroh alebo smotana, takže pri ňom to vôbec nechýbalo. Túto vrstvu môžte spraviť aj z dvojitej dávky, ak chcete mať tortu vyššiu.

Doteraz mám najlepšie skúsenosti s klasickou potravinárskou želatinou, ktorú si rozpustím v prevarenej trochu vychladenej vode. Na vrchnú časť môžme pridať akékoľvek nakrájané ovocie, alebo tentokrát som použila domácu mrazenú jahodovú dreň. Tú som si nad slabým ohňom pomaly rozmrazila do tekutej formy, pridala lyžicu medu a priliala vychladenú rozpustenú želatinu. Zmes si najprv nechám vychladiť a potom nalejem na tortu a chladím aspoň 2 hodiny.

DSCN4509 (2)

Bon appetit!

2 thoughts on “Svieža jahodová torta bez pridaného cukru

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s